فهرست مطالب

راهبرد سیاسی - سال پنجم شماره 2 (پیاپی 17، تابستان 1400)

مجله راهبرد سیاسی
سال پنجم شماره 2 (پیاپی 17، تابستان 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/05/19
  • تعداد عناوین: 12
|
  • میرعبدالعلی محمدی* صفحات 1-22

    سیاست خارجی ترکیه در طول هفت سال اخیر به ویژه پس از تحولات سیاسی-اجتماعی موسوم به بیداری اسلامی دستخوش فراز و نشیب های بسیاری بوده است. سیاستمداران حزب حاکم عدالت و توسعه تا قبل از سرنگونی دومینو وار حاکمان تونس، مصر، لیبی و یمن موفق شده بودند ترکیه را با تکیه بر قدرت نرم این کشور در عرصه های اقتصادی، سیاسی و فرهنگی به عنوان الگویی شاخص به دیگر کشورهای منطقه معرفی کنند. نگاه دکترین عمق استراتژیک ترکیه همگرایی و تعامل فزاینده را با کشورهای همجوار ترویج کرده بود، با تمام این وجود متغییرهای زیادی بر چرخش سیاست خارجی ترکیه در نگاه سلبی و تهاجمی بخصوص در قبال تحولات منطقه مانند جنگ قره باغ، داعش، سوریه موضوع خلیج فارس داشته که با نگاه ترکیه بر اروپایی شدن به ویژه نقش ناتو در این کشور با پیچیدگی های همراه شده است. پژوهش حاضر به بررسی تاثیر ناتو بر سیاست خارجی ترکیه در برابر دولت های همسایه می پردازد و این سوال را مطرح می کند که ناتو چه تاثیری بر رویکرد ترکیه در قبال دول همجوار دارد. برای این منظور پژوهش حاضر با روش توصیفی- تحلیلی و بهره گیری از مطالعات کتابخانه ای، مصاحبه با کارشناسان به این نتیجه رسیده است که نگاه اروپایی شدن ترکیه پس از به قدرت رسیدن حزب عدالت و توسعه باعث نفوذ هر چه بیشتر ناتو در این کشور شده است که این خود بر همسویی هرچه بیشتر سیاست خارجی ترکیه گردیده و در نهایت منجر به نگرانی کشورهای غیر همسو با ترکیه گردیده است.

    کلیدواژگان: ترکیه، ناتو، سیاست خارجی، منطقه گرایی
  • علیرضا رضایی* صفحات 23-45
    آنچه که در بررسی سیاست خارجی مورد اجماع محققان سیاست خارجی است، این است که سیاستگذاری درعرصه خارجی و ارایه تحلیلی مطلوب از سیاست خارجی هر دولت، منوط به در نظر گرفتن هر دو حوزه داخلی و خارجی است. در این ارتباط بررسی سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران پس از چهار دهه از وقوع انقلاب اسلامی مواردی را مشخص می کند که در تبیین هر چه بهتر سیاست خارجی کشور و تعیین اهداف سیاست خارجی دولت جدید می تواند سیاست گذاران و مجریان را یاری کند. به همین جهت در این مقاله پرسش اینست که در بستر نظام بین الملل کنونی، چه الگو و استراتژی مطلوب و کارآمدی می تواند دولت ابراهیم رییسی را در دستیابی به اهداف اش در سیاست خارجی یاری کند؟ در پاسخ برآنم که نظام بین الملل کنونی مبتنی بر هژمونی ایالات متحده آمریکا می باشد که درصدد پیاده نمودن نوعی نظم ایده محور است. لذا در دستور کار قرار دادن الگوی نظم عدالت محور با تاکید بر استراتژی "موازنه نرم در برابر قدرت هژمون" می تواند ضمن پرهیز از رویارویی مستقیم با این قدرت، هزینه های رهبری قدرت هژمون را بالا برده و او را مجبور به عقب نشینی نماید.
    کلیدواژگان: سیاست خارجی ابراهیم رئیسی، نظم عدالت محور، موازنه نرم، اهدف سیاست خارجی، استراتژی سیاست خارجی، نظم بین المللی
  • علی باقری دولت آبادی* صفحات 47-71
    پیشینه پیوند بهداشت و سیاست خارجی در جهان به بیش از یک قرن پیش بازمی گردد؛ با اینحال رابطه و جایگاه این دو مفهوم با یکدیگر در سیاست خارجی ایران همچنان مبهم و نامشخص است. به نظر می رسد علت اصلی این امر به فقدان یا ضعف چارچوب نظری برای این مهم، در سیاست خارجی ایران بازمی گردد. برپایه ضرورت فوق سوال اصلی پژوهش حاضر این است که جایگاه بهداشت در نظریه های جریان اصلی روابط بین الملل کجاست و چه رابطه ای بین دو مفهوم بهداشت و سیاست خارجی می توان برقرار کرد؟ برای پاسخ به سوال فوق از روش توصیفی-تحلیلی و شیوه کتابخانه ای برای گرداوری داده ها استفاده شده است. یافته های پژوهش به سه رویکرد در تبیین این رابطه و جایگاه اشاره می کند: سیاست خارجی به مثابه بهداشت، بهداشت به مثابه سیاست خارجی و بهداشت به عنوان یکی از دستورکارهای سیاست خارجی. همچنین نشان می دهد امروزه توجه به بهداشت در سیاست خارجی از چارچوب های پیشین اخلاقی و انسان دوستانه(لیبرالیسم) خارج شده و جای خود را در مباحث قدرت و امنیت(واقعگرایی) بازکرده است.
    کلیدواژگان: دیپلماسی سلامت، سیاست خارجی، بهداشت، کرونا، ایران
  • ستاره شریفان، محسن عبدالهی*، مسعود راعی صفحات 73-87
    تنوع فرهنگی به عنوان میراث مشترک بشریت، ویژگی ذاتی جامعه بشری است که ضامن بقا و جلوگیری از نابودی هویت افراد، گروه ها و ملیت ها در طول تاریخ می‎باشد و با عنایت به اهمیت موضوع تنوع فرهنگی و چالش های نوین این مقوله در عصر نوین، این موضوع توجه بیش از پیش را در عرصه بین المللی می طلبد. لذا تلاش جامعه جهانی پس از جنگ های جهانی و جنگ سرد، ایجاد و تقویت نقش سازمان های بین المللی با هدف دستیابی به صلح جهانی می باشد. در اینجا این سوال مطرح می شود که نقش صلح و امنیت در تحقق تنوع فرهنگی چیست ؟ آیا با حفظ صلح و نفی خشونت می توان به ارتقای تنوع فرهنگی کمک کرد ؟در پاسخ به این پرسش این فرضیه مطرح می شود که رابطه معنا داری میان نفی خشونت و تحقق تنوع فرهنگی وجود دارد و نیل به صلح و آرامش و عدم خشونت به یقین به حفظ تنوع فرهنگی موجود در جهان خواهد انجامید و با احترام به تمامی فرهنگ ها ،زمینه های تهدید پدیداری خشونت برطرف شده و صلح و امنیت ملی و به تبع آن صلح و امنیت بین المللی مستقر خواهد گردید .
    کلیدواژگان: تنوع فرهنگی، جنگ سرد، حقوق بین الملل، سازمان ملل متحد، صلح و امنیت بین المللی
  • سید ابراهیم موسوی، سهراب صلاحی*، ابومحمد عسگرخانی صفحات 89-107

    بیت المقدس به عنوان یک سرزمین کهن از ارزش معنوی برای پیروان ادیان توحیدی و بویژه اسلام، برخوردار است. تشکیل به اصطلاح دولت جعلی اشغالگر اسراییل سبب شده است تا تصرفات غیرقانونی در مورد این مکان مقدس صورت گیرد. پژوهش حاضر به روش توصیفی- تحلیلی به بررسی اسناد و مقررات حقوق بین المللی در مورد وضعیت حقوقی این سرزمین پرداخته است. بر اساس این مطالعه، هیچ رژیم یا نظام حقوقی مشخص توافق شده ای در مورد این سرزمین وجود ندارد. وضعیت حقوقی بیت المقدس مبتنی بر یک رژیم بین المللی خاص قابل اعمال در مورد مجموعه مستقل شهر بیت المقدس می باشد به نحوی که در قطعنامه 181 مجمع عمومی در سال 1947 مشخص شده است که مورد پذیرش دولت فلسطین قرار نگرفته است. هر گونه توافق و تصمیم گیری در این خصوص باید با رای مردم فلسطین و همچنین جهان اسلام و بر مبنای اصول حقوقی پذیرفته شده جهانی صورت گیرد. در نتیجه هر گونه اقدام یک جانبه از طرف رژیم اشغالگر در رابطه با بیت المقدس غیرقانونی و فاقد هر گونه اثر و ارزش حقوقی است.

    کلیدواژگان: بیت المقدس، حق تعیین سرنوشت، اماکن مذهبی، حق حاکمیت، دولت فلسطین
  • حمیدرضا مروتی، سعید منصوری*، احمد شمس صفحات 109-130
    پژوهش حاضر با روش توصیفی تحلیلی و با استفاده از منابع کتابخانه ای و اسنادی در صدد پاسخ به این سوال است که آیا می توان با بهره گیری از پتانسیل قواعد فقهی و تطبیق قوانین و مقررات مرتبط با سقط درمانی در کشورهای حوزه اسکامدیناوی استفاده کرده و خلا های قانونی موجود در مقررات ایران را اصلاح نمود؟ در پاسخ به این سوال می‎توان گفت، به نظر می رسد برخلاف مقررات کشور ما که درخصوص بارداری های ناخواسته، تجاوز به عنف، نزدیکی با محارم و نظایر آن سکوت پیشه کرده و اجازه سقط درمانی در این خصوص را که مشکلات روحی و روانی فراوانی برای مادر باردار و کل خانواده ایجاد می کند نداده است، مقررات کشورهای حوزه اسکاندیناوی با پیش بینی و اجازه سقط جنین در چنین مواردی به حل بسیاری از مشکلات فوق مبادرت نموده اند. در عین حال اولویت اصلی و اساسی در کشورهای حوزه اسکاندیناوی برای انجام سقط جنین در هر زمانی حتی پس از دمیده شدن روح و امکان ادامه حیات نوزاد در خارج از شکم مادر، «سلامت» مادر است.
    کلیدواژگان: سقط درمانی، اختلالات مادرزادی جنین، لاضرر، لاحرج، حقوق ایران، اسکاندیناوی
  • محمدعلی برزنونی، محمد باوندپوری*، جواد آقابیگی علمداری صفحات 131-152
    امروزه رسانه و فناوری های نوین ارتباطی، به عنوان ابزاری کارآمد جهت تحقق سیاست و استراتژی های کنشگران عرصه روابط بین الملل محسوب می شوند. از جمله کنشگران این عرصه، دولت آمریکا است که همواره با اتکا بر ابزار رسانه و تکنیک های متعدد و متنوع رسانه ای در پی کنترل و مدیریت تحولات عرصه بین الملل جهت تامین منافع خود می باشد. موضوعی که در تحولات چند سال اخیر جوامع اسلامی و نیز جمهوری اسلامی ایران و همچنین پیدایش جنبش های نوین اجتماعی در این کشورها می توان شاهد بود. بنابراین، اینکه کیفیت مواجهه رسانه ای آمریکا در قبال تحولات این جوامع به چه شکل بوده است، پرسش اصلی پژوهش حاضر را شکل می دهد. پرسشی که با استفاده از منابع معتبر و با تکیه بر روشی تحلیلی و بررسی محتوای اخبار منتشره از سوی رسانه های مطرح آمریکایی درصدد پاسخ به آن هستیم. یافته های پژوهش حاکی از آن است که آمریکا در مواجهه با جنبش های نوین اجتماعی با استفاده از ابزار بازنمایی رسانه ای خود و در چارچوب گفتمان غرب محور، در پی دفع تهدید و استفاده از فرصتهای احتمالی ناشی از جنبش های نوین اجتماعی در جهان اسلام بوده است.
    کلیدواژگان: رسانه، بازنمایی رسانه ای، جنبش های نوین اجتماعی، جهان اسلام، آمریکا
  • رشید رکابیان*، سیروس خندان صفحات 153-175

    بحث حکومت وحکومت مطلوب واینکه چه کسی باید حکومت کند همیشه دغدغه علمای اسلام و بخصوص شیعه بوده است.این تحقیق به بررسی مقایسه اندیشه دومتفکرمسلمان که دردودوره متفاوت ازهم زندگی می کردنددرموردحکومت می پردازد.ابن سینامتفکرفیلسوف اسلامی که درقرن4و5 زندگی میکرد وآیت الله سیدمیرعبدالفتاح حسینی مراغه ای ازفقهای ابتدای دوره قاجاریه بوده است.دراین تحقیق به نقاط اشتراک وافتراق دومتفکردرموردحکومت می پردازد.ابن سینا ومراغه ای ضمن تقسیم حکومتها به خوب وبد،درحکومت مطلوب که به پیامبرص وایمه ع وفقها می رسد باهم اشتراک نظردارندواما باتوجه به اینکه ابن سینادردوره ای زندگی می کردکه حکومتهاتمایلات سنی داشتندوخوددرسیاست صاحب مقام بودبعضادربعضی استدلالات درموردحکومت ازتقیه استفاده کرده است همچنین اوتحت تاثیرهم عصرش فارابی بود؛درحالی که مراغه ای دردوره قاجاره زندگی می کردکه نوع حکومت شیعه ی جایربوده است وعلماهم باقاجاریه دارای روابط سیاسی بودندودرهمین زمان نظریه پردازی درمورد حکومت وحکومت مطلوب وولایت فقیه ازسوی ملا احمد نراقی،کاشف الغطا و...گسترش زیادی یافته بود؛لذا زمینه ی نظریه پردازی وجودداشت ومراغه ای تاتاثیر نراقی وکاشف الغطاضمن پرداختن به حکومت به اثبات دلایل ولایت فقیه پرداخته است. نکته سوم نظریات این سینادرموردحکومت ازطریق فلسفه سیاسی موردبحث واقع شد؛درحالی که نظریات مراغه ای درمورداثبات حکومت مطلوب ازطریق فقهی موردبحث قرارگرفت.

    کلیدواژگان: ابن سینا، آیت الله میرعبدالفتاح حسینی مراغه ای، حکومت، نبوت، امامت، العناوین، ولایت فقیه
  • سعید حسن خانی* صفحات 177-208
    در دوره گذار ژیوپلیتیکی هر کشوری بر اساس فعالیت و موفقیت های به دست آمده در این دوره، جایگاه خود را در هرم قدرت جهانی تثبیت می کند. هدف اصلی این تحقیق، شناخت راهکارهای بیشینه سازی قدرت منطقه ای ایران در دوره گذار ژیوپلیتیک در غرب آسیاست. سوال تحقیق این است که ایران چگونه می تواند در این دوره گذار، قدرت منطقه ای خود را افزایش دهد. نوع تحقیق کاربردی و روش انجام آن نیز توصیفی و موردی- زمینه ای است. نتایج به دست آمده نشان می دهد که ایران می تواند در دوره گذار ژیوپلیتیکی با بهره گیری از فرصت های ژیوپلیتیکی و مزیت های این دوره، به بیشینه سازی قدرت منطقه ای خود به کمک تدوین راهبرد ژیوپلیتیکی اقدام کند و به شبکه سازی منطقه ای، دسترسی فعال به شبکه کارگزاران منطقه ای خود و نیز درونی سازی قدرت در برابر تهدیدات بپردازد و زمینه تحقق بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی در حوزه منطقه ای را فراهم کند.
    کلیدواژگان: غرب آسیا، بیانیه گام دوم، قدرت، قدرت منطقه ای، جنگ سرد جدید
  • عزت الله عزتی، ابراهیم ایجابی، رضا مختاری صفحات 209-231

    مناطق جغرافیایی بر اساس انگاره های ذهنی مشترک و با توجه به ساختارها و کارکردهای مشترک به سمت همگرایی و همکاری سوق پیدا کرده اند و توانسته اند منطقه خود را به سمت توسعه و امنیت پایدار سوق دهند. یکی از مناطق حساس و استراتژیک در معادلات ساختار هرم قدرت جهان اسلام است. به رغم وجود تشابهات ذهنی و عینی در جهان اسلام برای ایجاد یک سازمان منطقه ای منسجم مبتنی بر ساخت قدرت اما این منطقه یکی از مناطق پرتنش جهان محسوب می شود. هدف این این تحقیق بررسی این مسیله است که تحت تاثیر شرایط داخلی و بین المللی در دهه آینده جهان اسلام چگونه قابل تصور است. در این تحقیق از رویکرد آینده پژوهی و روش سناریو نویسی پیتر شوارتز استفاده شده است. یافته های  تحقیق نشان داده است که با شناخت پیشران های متعدد در ابعاد عینی و ذهنی در مقیاس منطقه ای و جهانی دو عدم قطعیت در خصوص آینده ساخت قدرت در جهان اسلام در دهه آینده شناسایی شد که عبارت اند از افزایش یا کاهش دخالت قدرت های فرامنطقه ای در جهان اسلام و همچنین افزایش یا کاهش چالش های قومی مذهبی در جهان اسلام. سه سناریو بر اساس این عدم قطعیت ها طراحی شده است که عبارت اند از همگرایی ساخت قدرت در دهه آینده در جهان اسلام، واگرایی بیشتر و همچنین حفظ وضع موجود. نتایج تحقیق نشان می دهد که با کاهش دخالت قدرت های فرامنطقه ای و کاهش چالش های قومی مذهبی در جهان اسلام به سمت همگرایی خواهد رفت. در صورت افزایش دخالت قدرت های فرامنطقه ای و افزایش چالش های قومی مذهبی جهان اسلام به سمت واگرایی بیشتر خواهد رفت. همچنین در صورت کاهش دخالت قدرت های فرامنطقه ای و افزایش چالش های قومی مذهبی شاهد امتداد وضع موجود خواهیم بود.

    کلیدواژگان: ژئوپلیتیک، جهان اسلام، ساخت قدرت، واگرایی، همگرایی
  • محمدسجاد شیرودی* صفحات 233-248

    اندیشمندان مسلمان از قدیم الایام بر وجود رابطه مستحکم دین و سیاست در اندیشه سیاسی اسلام تاکید کرده اند و حتی برخی از آنان، معتقدند که پیوندی ذاتی بین دین مبین اسلام به عنوان برنامه ای جامع برای تنظیم زندگی انسانی و سیاست به عنوان ابزاری لازم جهت تحقق این برنامه وجود دارد، البته بایستی اذعان داشت که اشتراک نظر اندیشمندان مسلمان درباره وجود سیاست و دین در اسلام ، لزوما به معنی توافق آنها درباره همه جزییات مربوط نیست. در حقیقت، می توان گفت که تعدد تعابیر و تفاسیر از همان زمان رحلت پیامبر اسلام آغاز شد که تاکنون هم ادامه دارد ، برخی دیدگاه موافق دموکراسی و بعضی تفسیری مخالف آن از اسلام ارایه می کنند. یکی از این دانشمندان خواجه نصیرالدین طوسی می باشد که به سیاست با نگاه عملی در زمان مغول و تبدیل نمودن وحشی گری آنان به آرامش جامعه عمل پوشانده است .در این نوشتار ما سعی داریم با توجه به موارد مطروحه در بخش سیاست ملک و آداب ملوک خواجه در کتاب اخلاق ناصری به ارایه یک الگوی سیاسی امنیتی در نیروی انتظامی پرداخته و آن را با گام دوم انقلاب اسلامی ایران و کلید واژه عدالت از سوی مقام معظم رهبری در کشور روزآمد نماید

    کلیدواژگان: نیروی انتظامی، الگوی سیاسی امنیتی، گام دوم انقلاب، مقام معظم رهبری، خواجه نصیرالدین طوسی
  • حجت الله صفرپور، حسین احمدی*، مرتضی اباذری صفحات 249-268
    جمهوری اسلامی ایران، حزب الله لبنان، گروه های مقاومت در فلسطین، انصارالله در یمن، مردم عراق، سوریه و بحرین، از شناخته شده ترین اجزاء و اعضای محور مقاومت اسلامی در منطقه هستند. در راستای انجام این پژوهش که به شیوه توصیفی - تحلیلی به رشته تحریر در آمده است و تحت عنوان تاثیر محور مقاومت بر سیاست های منطقه ای ایالات متحده آمریکا در غرب آسیا نام دارد این سوال مطرح شده است که: محور مقاومت چگونه منافع آمریکا در غرب آسیا را تحت تاثیر قرار می دهد؟ برای پاسخ دهی به این سوال دو فرضیه عنوان گردید که: محور مقاومت مانع تحقق منافع و اهداف آمریکا در غرب آسیا شده است و عملکرد آن به عنوان قدرت منطقه ای و فرامنطقه ای باعث تقویت مفهوم مقاومت شد. یافته های تحقیق حاکی از آن است که: هدف آمریکا در منطقه خاورمیانه نه تنها مبارزه با تروریسم نیست. آمریکا با حمایت از گروه های افراطی در سوریه خواهان ساقط کردن دولت بشار اسد و فشار به جمهوری اسلامی ایران و همچنین فروپاشی محور مقاومت است.
    کلیدواژگان: غرب آسیا، سیاست خارجی، تروریسم، اسلام سیاسی، منازعه، جنگ نیابتی، مقاومت
|
  • Mirabdolali Mohammadi * Pages 1-22

    Turkey's foreign policy has undergone many ups and downs over the last seven years, especially after the socio-political developments known as the Islamic Awakening. Prior to the domino effect of ruling the rulers of Tunisia, Egypt, Libya and Yemen, the ruling party's politicians had succeeded in introducing Turkey as a model to other countries in the region, relying on its soft economic, political and cultural power. . The view of Turkey's doctrine of strategic depth had promoted increasing convergence and interaction with neighboring countries. With Turkey's view of Europeanization, especially the role of NATO in this country has been complicated. The present study examines the impact of NATO on Turkey's foreign policy towards neighboring governments and raises the question of what effect NATO has on Turkey's approach to neighboring countries. For this purpose, the present study, using a descriptive-analytical method and using library studies, interviews with experts, has concluded that Turkey's Europeanization after the AKP came to power has caused NATO to have more influence in this country. This has led to the alignment of Turkey's foreign policy as much as possible, and has ultimately led to the concerns of non-aligned countries with Turkey.

    Keywords: Turkey, NATO, Foreign Policy, regionalism
  • Alireza Rezaei * Pages 23-45
  • Ali Bagheri Dolatabadi * Pages 47-71
    The history of the connection between health and foreign policy in the world dates back to more than a century ago; However, the relationship and position of these two concepts with each other in Iran's foreign policy is still unclear. It seems that the main reason for this condition referred to the weakness or the lack of a theoretical framework for this issue in Iranian foreign policy. Based on the above necessity, the main question of the present study is where is the position of health in the mainstream theories of International Relations and what is the relationship between the two concepts of health and foreign policy? The research methodology is descriptive-analytical conducted by library-based data. The results pointed to three approaches in explaining this relationship and position: foreign policy as health, health as foreign policy, and health as one of the foreign policy agendas. It also showed that today the attention to health in foreign policy has gone beyond the previous moral and humanitarian frameworks (liberalism) and has opened its place in the issues of power and security (realism).
    Keywords: health diplomacy, Foreign Policy, Health, Coronavirus, Iran
  • Setareh Sharifan, Mohsen Abdollahi *, Masoud Raie Pages 73-87
    From the past until now, peace has been and is one of the oldest human ideals, and without exaggeration, today the first and most important goal of countries in international relations is peace. Nevertheless, human history is full of conflicts, conflicts and clashes. Examining these tensions and violence, it is noted that in fact the root cause of many of these differences and violent behaviors in today's world can be found in the acceptance of differences between individuals, religions and especially cultural differences between. They considered disrespecting human beliefs and denying them the right to a different life.. The question therefore arises as to what the connection is between peace or non-violence and the realization of cultural diversity. And what exactly is the role of peace and security in achieving cultural diversity? Can cultural diversity be helped by maintaining peace and denying violence? In answer to these questions, it is hypothesized that there is a significant relationship between the denial of violence and the realization of cultural diversity. And the realization of peace and tranquility will certainly lead to the preservation of the existing cultural diversity in the world.
    Keywords: Cold War, Cultural diversity, International Law, International Peace, Security, United Nations
  • Seyedebrahim Mousavi, Sohrab Salahi *, Aboumohammad Asgharkhani Pages 89-107

    As an ancient land, Jerusalem has spiritual value for followers of monotheistic religions, especially Islam. The so-called fake occupation of Israel has led to illegal seizures of the site. The descriptive-analytical study of presence has examined the documents and regulations of international law on the legal status of this land. According to this study, there is no specific agreement or legal system agreed on this land. The legal status of Jerusalem is based on a special international regime applicable to the independent city of Jerusalem, as set out in Resolution 181 of the General Assembly of 1947, which was not accepted by the Palestinian government. Any agreement and decision in this regard must be made by the vote of the Palestinian people, as well as the Islamic world, on the basis of universally accepted legal principles. As a result, any unilateral action by the occupying regime against Jerusalem is illegal and has no legal effect.

    Keywords: Jerusalem, Right to Self-determination, State of Palestine, right to sovereignty, Religious Places
  • Hamidreza Morovvati, Saeed Mansouri *, Ahmad Shams Pages 109-130
    The present study uses a descriptive-analytical method as well as library resources and well-justified documents to find an answer to this question that whether the potential of the jurisprudential regulations and the adjustment of the rules and regulations related to treatment-driven abortion in the Scandinavian area’s countries can be applied for bridging the legal gaps existing in Iran’s regulations or not? In response and despite our country’s regulations that are silent in regard of the unwanted, rape and incest pregnancies and others of the like and do not allow treatment-driven abortion while they may cause a lot of psychological problems to the mothers and their whole families, the regulations of Scandinavian area’s countries enable the resolving of a great many of the abovementioned problems through predicting and allowing abortion in such cases. In the meanwhile, the main and essential priority in the Scandinavian area’s countries for abortion at any time and even after the ensoulment and with the possibility of the infant’s life continuation outside the womb is the mother’s health.
    Keywords: Treatment-driven abortion, fetus&rsquo, s congenital disorders, no-loss, no-hardship, Iran&rsquo, s laws, Scandinavia
  • Mohammadali Barzanoni, Mohammad Bavandpuri *, Javad Aghabeygialamdari Pages 131-152
    Today, new media and communication technologies are considered as an effective tool for implementing the policies and strategies of actors in the field of international relations. Among the actors in this field is the US government, which has always relied on media tools and various media techniques to control and manage developments in the international arena to ensure its interests. This issue can be seen in the developments of the Islamic societies of the last few years, as well as the Islamic Republic of Iran, as well as the emergence of new social movements in these countries. Thus, the quality of the American media's response to the developments in these societies forms the main question of the present study. This is a question that we are trying to answer by using reliable sources and relying on an analytical method and reviewing the content of news published by major American media. The findings of the study indicate that the United States in the face of new social movements using its media representation tools and in the context of Western-oriented discourse, in the 12 threats and odds of emerging from new social movements It has been in the Islamic world.
    Keywords: Media, Media representation, New Social Movements, Islamic world, America
  • Rashid Rekabian *, SEROS KHANDAN Pages 153-175

    The discussion of government and the ideal government and who should rule has always been a concern of Islamic scholars, especially Shia. This research examines the comparison of the two Muslim thinkers who lived in two different eras about government. Ibn Sina, the Islamic philosopher who lived in the 4th and 5th centuries, and Ayatollah Seyyed Mir Abd al-Fattah Hosseini Maraghei, were the scholars of the beginning of the Qajar period. While dividing governments into good and bad, Ibn Sina and Maraghei share the opinion of the ideal government that comes to the Prophet, peace be upon him, and considering that Ibn Sina lived in a period when the governments had Sunni tendencies and he was an official in politics, he used taqiyyah in some of his arguments about the government. Also, he was influenced by his contemporaries, Farabi, while Maraghei lived in the Qajar era, which was the type of Shiite government that was oppressive. and the scholars had political relations with Qajaria, and at the same time, the theorizing about the government and the ideal government and the authority of the faqih by Mullah Ahmad Naraghi, Kashif al-Ghata, etc., had expanded a lot; therefore, there was a field of theorizing and the influence of Naraghi and Kashif al-Ghata, while dealing with the government, proved the reasons for the authority of the faqih. The third point of this Sina's ideas about government was discussed through political philosophy, while Maraghei's ideas about proving the ideal government were discussed through jurisprudence.

    Keywords: bn Sina, Ayatollah Mir Abdul Fattah Husseini Maraghei, Government, prophethood, Imamate, Titles, Velayat-e-Faqih
  • Saeed Hassan Khani * Pages 177-208
    In the period of geopolitical transition, each country establishes its position in the pyramid of global power based on the activities and achievements achieved in this period. The main purpose of this study is to identify strategies for maximizing the power of Iran's regions in the geopolitical transition period in West Asia. The research question is how Iran can increase its regional power in this transition period. The type of applied research and the method of doing it are also descriptive and case-contextual. The results show that in the geopolitical transition period, Iran can take advantage of the geopolitical opportunities and advantages of this period to maximize the power of its regions by formulating a geopolitical strategy and regional networking, active access to the network of brokers and agents. Internalize power in the face of threats and pave the way for the realization of the declaration of the second step of the Islamic Revolution in the regional sphere.
    Keywords: West Asia, Second Step Statement, Power, Regional power, New Cold War
  • Ezatallah Ezati, Ebrahim Eijabi, Reza Mokhtari Pages 209-231

    Geographical regions have moved toward convergence and cooperation based on common mental concepts and with regard to common structures and functions, and have been able to move their region toward sustainable development and security. One of the sensitive and strategic areas in the equations of the structure of the power pyramid of the Islamic world. Despite the mental and objective similarities in the Islamic world to create a coherent regional organization based on building power, this region is considered one of the most tense regions in the world. The purpose of this research is to examine how the Islamic world can be imagined under the influence of domestic and international conditions in the next decade. In this research, Peter Schwartz's future research approach and scenario writing method have been used. The findings of the research have shown that by recognizing multiple drivers in objective and subjective dimensions on a regional and global scale, two uncertainties regarding the future of power building in the Islamic world in the next decade were identified, which include increasing or decreasing the involvement of extra-regional powers in Islamic world and also the increase or decrease of ethnic and religious challenges in the Islamic world. Three scenarios have been designed based on these uncertainties, which include the convergence of power construction in the next decade in the Islamic world, further divergence, and maintaining the status quo. The results of the research show that by reducing the involvement of extra-regional powers and reducing ethnic and religious challenges, the Islamic world will move towards convergence. If the involvement of extra-regional powers increases and ethnic-religious challenges increase, the Islamic world will go towards further divergence. Also, if the involvement of extra-regional powers decreases and the ethno-religious challenges increase, we will witness the continuation of the existing situation.

    Keywords: Geopolitical analysis of the components of convergence, divergence in the Islamic world
  • MohammadSajad Shiroody * Pages 233-248

    Muslim thinkers have long emphasized the strong relationship between religion and politics in Islamic political thought, and some even believe that the inherent link between the religion of Islam as a comprehensive program for regulating human life and politics as a necessary tool to achieve this There is a plan, but it must be acknowledged that sharing the views of Muslim thinkers on the existence of politics and religion in Islam does not necessarily mean that they agree on all the relevant details. In fact, it can be said that the multiplicity of interpretations and interpretations began from the time of the demise of the Prophet of Islam and continues to this day, some offer pro-democracy views and some offer anti-Islamic views. One of these scholars is Khajeh Nasir al-Din al-Tusi, who has practiced politics with a practical view during the time of the Mongols and turned their savagery into the peace of society. In the book of Nasiri ethics, he presents a political security model in the police force and updates it with the second step of the Islamic Revolution of Iran and the key word of justice by the Supreme Leader in the country.

    Keywords: The police force, the political-security model, The second step of the revolution, The Supreme Leader, Khajeh Nasir al-Din Tusi
  • Hojjat Allah Safarpoor, Hossein Ahmadi *, Morteza Abazari Pages 249-268
    The Islamic Republic of Iran, Hezbollah in Lebanon, resistance groups in Palestine, Ansarullah in Yemen, the people of Iraq, Syria and Bahrain are among the most well-known members of the Islamic Resistance in the region. In order to conduct this research, which has been written in a descriptive-analytical manner and is called the impact of the axis of resistance on the regional policies of the United States in West Asia, the question has been asked: how the axis of resistance is US interests in the West Affects Asia? To answer this question, two hypotheses were put forward: 1. The axis of resistance has hindered the realization of American interests and goals in West Asia, and its function as a regional and supraregional power has strengthened the concept of resistance. The findings of the study indicate that: The US goal in the Middle East is not just the fight against terrorism. By supporting extremist groups in Syria, the United States wants to overthrow the government of Bashar al-Assad and put pressure on the Islamic Republic of Iran, as well as the collapse of the resistance.
    Keywords: West Asia, Foreign Policy, terrorism, Political Islam, conflict, Proxy war, Resistance